WordPressin mukana tulee oletuksena tekstivimpain, jonka kanssa saa helposti lisättyä sivupalkkeihin tekstiä. Tekstiä ei kuitenkaan pysty käyttäjäystävällisesti muotoilemaan. Vimpain hyväksyy HTML-koodia, mutta monilla WordPressin käyttäjillä ei kuitenkaan ole HTML-osaamista. Tällä kertaa käymme läpi, miten ottaa käyttöön vimpain, jonka avulla tekstiä pystyy muotoilemaan huomattavasti helpommin. Vimpaimella pystyy myös lisäämään WordPressiin syötettyjä medioita.

Uuden vimpaimen saa käyttöön kun asentaa Black Studio TinyMCE Widget -lisäosan. Asennus tapahtuu normaalin kaavan mukaan. Jos lisäosien asennus ei ole tuttua, voit katsoa video-oppaasta, miten lisäosan asennus tapahtuu. Kun lisäosa on otettu käyttöön, vimpaimet osioon ilmestyy uusi Black Studio TinyMCE -vimpain.

black-studio-tinymce-widget

Vimpain näyttää käyttäjälle artikkelien ja sivujen muokkauksesta tutun editorin.

black-studio-tinymce-widget-2

Tämä helpottaa tekstin muokkausta huimasti. Voit katsoa video-oppaasta, miten sisältöeditori toimii. Samoin kuvien lisääminen onnistuu helposti ihan samalla tavalla kuin artikkeleissa tai sivuissa. Lisäosaan tai vimpaimeen ei liity mitään asetuksia.

Lisäosa toimii myös hyvin yhteen jo aiemmin läpikäydyn Ultimate TinyMCE -lisäosan kanssa.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Antti Vaahto sanoo:

  Miten voin lisätä tekstiä kuvan päälle ?
  Onko WPssä jotakin Wordin Text Boxin vastiketta ?
  Kiitos avusta !

  • Timo Leiniö sanoo:

   Valitettavasti tuohon ei suoraan löydy työkalua WP:stä. Riippuu aika paljon siitä mikä teema sinulla on käytössä. Joissakin teemoissa on työkaluja, joilla kuvien päälle voi tekstiä laittaa. Jos sellaista ei teemasta löydy, silloin joutuu turvautumaan CSS-sääntöihin, joilla tekstin voi saada kuvan päälle.

   Tähän on kyllä tulossa merkittävä parannus seuraavassa isossa WordPress-päivityksessä, jolloin sisältöeditori tulee muuttumaan merkittävästi.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *