Tässä osassa käymme läpi seuraavat asiat:

 • Kuinka lisätä uusi käyttäjä?
 • Mitä käyttäjärooleja WordPressistä löytyy?

WordPress-versio: 3.8+


Videon käsikirjoitus

Tervetuloa WordPress-oppaan pariin. Tällä kertaa käymme läpi, kuinka lisätä uusia käyttäjiä.

Uusien käyttäjien lisääminen on hyvin yksinkertaista. Käyttäjän pääsee lisäämään kohdassa Lisää uusi. Uutta käyttäjää varten pitää antaa vähintään käyttäjänimi, sähköpostiosoite, salasana ja käyttäjän rooli. Tämän lisäksi voi vielä määrittää etunimen, sukunimen, kotisivun ja sen lähetetäänkö salasana määritettyyn sähköpostiin.

Luonnin jälkeen käyttäjätunnuksella pystyy kirjautumaan järjestelmään.

WordPress tarjoaa oletuksena kuusi käyttäjäroolia. Nämä ovat tilaaja, avustaja, kirjoittaja, päätoimittaja, pääkäyttäjä ja super admin.

Tilaaja pystyy muokkaamaan vain omaa profiiliaan järjestelmässä. Avustaja pystyy kirjoittamaan ja muokkaamaan omia artikkeleitaan, mutta ei pysty niitä julkaisemaan.

Kirjoittaja taas pystyy kirjoittamaan, muokkaamaan ja julkaisemaan omia kirjoituksiaan. Pääkirjoittaja pystyy omien tekeleidensä lisäksi hallitsemaan muiden artikkeleita. Pääkirjoittaja pystyy myös luomaan uusia sivuja.

Pääkäyttäjä pääsee käsiksi käytännössä kaikkiin toiminnallisuuksiin. Super admin käyttäjärooli on saatavilla vain jos WordPressissä on otettu käyttöön verkkotoiminnallisuus, joka mahdollistaa monen sivuston hallitsemisen yhdellä WordPress-asennuksella. Super adminilla on kaikki oikeudet kaikkiin verkon alla toimiviin sivustoihin. Normaalissa WordPress-asennuksessa super-admin roolia ei näytetä.

Keskustele ja kysy

 • Kari Tiilikainen sanoo:

  Jos luon uuden profiilin Tilaaja-oikeuksilla ja hän kirjautuu sivulle, hänelle avautuu oman profiilin sivu. Haluaisin, että kirjautuminen avaa suoraan varsinaisen sivuston. Omaa profiilia voisi sitten muokata tarvittaessa.

  En löydä tähän mitään asetusta. Voisiko asian hoitaa jollain lisäosalla?

  • Niko Vittaniemi sanoo:

   Hei Kari,

   Tämä ominaisuus löytyy yleensä ns. membership lisäosista jotka myös tarjoaa eri asetuksia per käyttäjärooli. Tässä yksi lisäosa millä tämän voi hoitaa ilman membership lisäosia myöskin. En itse ole käyttänyt mutta vaikuttaisi ensivilkaisulta juuri sellaiselta mitä olet hakemassa: https://fi.wordpress.org/plugins/peters-login-redirect/

 • jitter sanoo:

  Mitkä nämä ovat englanniksi?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Pystytkö tarkentamaan, en ihan saanut kiinni siitä mitä tarkoitit kysymykselläsi? :)

 • kertokaa_totuus sanoo:

  Pystyykö ”Pääkirjoittaja” myös hallinnoimaan sivuston kaikkien artikkeleiden SEO:ta, vai pystyykö siihen ainoastaan ”Pääkäyttäjä”? Eräs toinen henkilö hoitaisi sivustoni SEO-puolta. Käytössä on tällä hetkellä uusin WP-versio, eli versio 4.6. Kiitos avusta!

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *