WordPress siirtoja tehdessä joskus saattaa tulla tilanne vastaan, että sinun pitää työskennellä samalla domainilla kahdella eri palvelimella. Tämä tulee erityisen tarpeelliseksi silloin jos et voi / et halua käyttää kehitysosoitetta välissä.

Saman domainin käyttö täysin toiselta palvelimelta onnistuu IP-osoitteen perusteella kun vähän muokataan hosts tiedostoa. Ensimmäisenä sinun tulee selvittää mikä on se IP-osoite mihin haluat kyseisen domainin ohjata. Tämä kyseinen ip-osoite yleensä löytyy tilausvahvistus sähköposteista tai hallintapaneelista.

Kun olet selvittänyt mikä ip-osoite kyseisellä palvelimella on. Lähdetään muokkaamaan itsessään hosts tiedostoa missä magia tapahtuu.

Windowsilla osoite on tämä: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Voit kopioida ja liittää kyseisen osoitteen suoraan tiedostohallinnan yläpalkkiin palkkiin ja painaa enter).

”Linux- ja Mac-tietokoneissa tämä onnistuu avaamalla päätteen ja käyttämällä komentoa sudo nano /etc/hosts”

Seuraavaksi saat valinnat millä työkalulla kyseinen tiedosto halutaan avata. Valitse Muistio ja paina ok.

Rullaa kyseisen dokumentin alas ja tee uusi rivi. Tässä esimerkissä käytämme IP-osoitetta joka on 12.312.31 ja domaini jonka ohjaamme toimimaan toiselta palvelimelta on esimerkkisosoite.fi.

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vielä tallennus. Eli muista mennä tallentaa kyseiset muutokset seuraavasti: Tiedosto > Tallenna.

Lisänä:

Kun olet tehnyt siirrot ja muut tarvittavat toimet toisella palvelimella. Muista ottaa kyseinen ohjaus pois hosts tiedostosta, jolloin domainin ohjaus palautuu samaan tilaan kuin se on myös muille sivuston käyttäjille. Joudut myös itse sulkemaan selaimen kokonaan jotta selaimesi palautuu normaalitilaan.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Timo Pekkarinen sanoo:

  Laiton sivulle varauskaleterin siinä on mahdollista saada sähköpostiini ilmoitus varauksesta , mutta sitä ei tule, mikähän on vikana?
  Kommentointi lomakekaan ei lähetä tulleesta kommentista ilmoitusta.
  Löytyykö teiltä tähän ohje?

  • Niko Vittaniemi sanoo:

   Hei Timo,
   Kiitos kommentista. Meiltä löytyy aiheeseen viittaava artikkeli: https://wpopas.fi/kuinka-lahetat-sahkopostit-mandrillin-kautta/ mutta se on tällä hetkellä hieman vanhahkoa tietoa. Todennäköisesti sinun pitäisi ottaa käyttöön SMTP lisäosa jonka asennuksen jälkeen voit erikseen määrittää millä sähköpostiosoitteella haluat lähettää viestiä. Osa palvelimista vaatii autentikoinnin sähköpostiosoitteen käyttäjätunnuksilla, jolloin WordPress saa käytännössä oikeudet lähettää sähköpostia kyseisellä sähköpostiosoitteella. Tällä on samalla positiivinen vaikutus siihen että viestit eivät pomppaa roskapostiin jos tietoa lähtee asiakkaan sähköpostiin myöskin ”Sinun tapauksessa varmaan varauksen vahvistusviesti”.

   Zonerilla on tosi lyhkäinen ja helposti seurattava ohje SMTP:n käyttöönottoon: https://www.zoner.fi/tukiohjeet/sahkopostien-lahetys-wordpress-sivustolta-smtp/

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *