Sivuston lukijoilta voi kysellä mielipiteitä monella eri tapaa. Yksi tapa on toteuttaa kyselylomake, jonka lukija voi täyttää. Tällä kertaa käymme läpi, miten WordPressiin voi luoda kyselylomakkeita.

Kyselylomakkeiden luonti onnistuu helposti WP-Polls -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen ylläpitoon ilmestyy uusi Polls-osio. Tässä osiossa voi luoda ja hallita kyselyitä. Kyselyiden asetuksia voi myös säätää runsaasti.

Asetukset

Asetussivulla (Poll Options) voi säätää useita asetuksia. Säädettävänä on muun muassa ulkoasuun liittyviä asioita. Kyselyt voi sallia kaikille käyttäjille tai vain rekisteröityneille käyttäjille. Vastausvaihtoehtojen ja tulosten näyttöjärjestystä voi myös vaihtaa.

Asetukset

Sivupohjat

Lisäosa toimii oletuksena englanninkielellä, mutta kyselyiden sivupohjat ja tekstit ovat muokattavissa (Poll Templates), niin että kyselyitä voi tehdä mille tahansa kielelle.

Sivupohjat

Kyselyn lisäys ja muokkaus

Uuden kyselyn lisäys onnistuu Add Poll -osiossa. Kyselyyn voi määrittää kysymyksen ja x kappaletta vastausvaihtoehtoja. Tämän lisäksi voi määrittää saako vastaaja valita useamman vastausvaihtoehdon. Kyselylle voi asettaa aloitus- ja lopetusajankohdan.

Manage Polls -osiossa listataan kaikki kyselyt. Kyselyitä voi muokata. Kyselyistä näkee myös äänestystilanteen (Logs). Ääniä voi myös suodattaa esimerkiksi käyttäjätyypin mukaan.

Kyselyn lisäys

Kyselyn lisäys sivuille tai sivupalkkiin

Kyselyn lisäys sivuun, artikkeliin tai sivupalkkiin tapahtuu lyhytkoodilla. Lyhytkoodi on muotoa

[poll id=”ID”]

ID:n tilalle tulee syöttää kyseisen kyselyn ID-tunniste. ID:n näkee kyselylistauksessa.

polls-muokkaa
Huom! Mikäli lisäät lyhytkoodin sivupalkkiin ja lyhytkoodia ei suoritetakaan, haluat sallia lyhytkoodit vimpaimissa.
Kysely esimerkki
Tulokset esimerkki

Kirjoittaja WP-opas ja WPWoofi yhteisö

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Tule mukaan WPWoofin - Facebook-ryhmään. Ylläpidämme ja päivitämme myös WP-oppaan hyödyllisiä artikkeleita.

Keskustele ja kysy

 • Anniina sanoo:

  Kuinka saan kyselyn vastaukset piiloon?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Polls > Poll Templates osiossa voi määrittää kyselyn eri osien pohjia. Tässä kohtaa haluat keskittyä Poll Result Templates kohtaan, jossa on määritetty vastaukseen liittyvät pohjat. Voit esimerkiksi poistaa kaikki koodit result-templateista niin tulokset eivät näy (result header, result body, result footer).

   Se kannattaa kuitenkin huomioida, että pohjamuutokset vaikuttavat kaikkiin kyselyihin.

   • Anniina sanoo:

    Eli tarkalleen ottaen mitkä kaikki koodit pitää poistaa? Poll Result Templates ja kaikki Header, Body, Footer kohdat tyhjiksi?

   • Timo Leiniö sanoo:

    Kyllä, kaikki Poll Result Templatesin alla tyhjiksi.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *