Olen aiemmin käynyt läpi, miten Members-lisäosalla voi hallita käyttöoikeuksia WordPressissä. Salatun sisällön yhteydessä on yleensä oleellista myös se, että valikoissa näytetään vain käyttäjälle kuuluvat linkit. Tällä kertaa siis tarkastelemme, miten valikkolinkkien rajoittaminen onnistuu käyttäjäroolien perusteella.

Linkin rajoittaminen

Linkkien rajoittamiseen voi käyttää Nav Menu Roles -lisäosaa. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen yksittäiselle valikkolinkille voi määrittää sen, kenelle se näkyy.

nav-menu-role-kirjautumaton

Linkin näkymistä voi rajoittaa kirjautuneille tai kirjautumattomille käyttäjille. Tämän lisäksi rajoituksen voi tehdä roolin perusteella. Jos rajoituksen tekee roolin perusteella tällöin voi listasta valita, mitkä roolit linkin näkevät.

nav-menu-role-rooli
Kannattaa muistaa, että määritys koskettaa vain linkin näkymistä valikossa. Linkin takana olevan sivun katseluoikeutta pitää erikseen rajoittaa Members-lisäosan toiminnallisuuksilla.

WP-Opas toivottaa lukijoilleen hyvää ja rauhallista joulua.

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

  • RH sanoo:

    Käytän Gatway teemaa ja haluaisin lisätä ylös valikko palkkiini portfolion. Minulla on siellä 3 juttua tai julkaisua mitä ne nyt ikinä onkaan ja niissä lukee kaikissa että julkaisu muttei ne näy sivustollni missään. Miten saisin ne näkymään ja ylös valikko palkkiin Etusivun, esittelyn ja blogin rinnalle portfolion?

  • samikeijonen sanoo:

    Menu items visibility control on myös erinomainen lisäosa, jonka toimintaperiaate pohjautuu samaan kuin Widget Logic
    -lisäosan.

    http://wordpress.org/plugins/menu-items-visibility-control/

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *