WordPressissä on käyttäjien hallinta, jossa voi luoda vapaasti uusia käyttäjiä. Käyttäjien tekemisiä ei kuitenkaan lokiteta mitenkään. Tällä kertaa käymme läpi, miten WordPress-käyttäjiä voi seurata. Käyttäjien seuraamisesta voi toki olla montaa mieltä, mutta etenkin ongelmatilanteissa seurannasta on hyötyä. Seurannan tiedon perusteella kun voi selvittää mitä kukin käyttäjä on tehnyt silloin kun ongelmat ovat alkaneet. Käyttäjien seuranta on erityisen hyödyllinen silloin jos WordPressiä käytetään intranet-sovelluksena tai jos sisällöntuottajia on useita.

Lisäosa ja asetukset

Tietojen seuranta onnistuu Simple History -lisäosalla. Lisäosalla voi seurata seuraavia asioita:

  • Kuka on lisännyt, muokannut tai poistanut sivuja, artikkeleita, liitteitä ja käyttäjiä.
  • Kuka on muokannut, hyväksynyt tai poistanut kommentteja.
  • Kuka on lisännyt, muokannut tai poistanut vimpaimia sivupalkeissa.
  • Kuka on aktivoinut tai deaktivoinut lisäosia.
  • Milloin käyttäjät ovat sisään- ja uloskirjautuneet.
  • Simple history osaa seurata myös bbPress-keskustelupalstan foorumien ja aiheuden lisäyksiä, muokkauksia ja poistoja.
  • Myös Gravity Forms -lomakkeiden seuranta onnistuu.

Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen sen asetukset löytyvät Asetukset > Simple History osiosta. Asetuksissa voi määrittää missä historiatietoja voi katsoa (ohjauspaneelissa tai ohjauspaneelin alla olevalla sivulla), kuinka monta historiariviä näytetään kerrallaan ja seurataanko vimpain muutoksia. Historiatiedot voi myös tyhjentää asetussivulta. Oletuksena lisäosa poistaa yli 60 päivää vanhat tiedot automaattisesti.

Lisäosa tarjoaa myös RSS-syötteen, jos muutoksia haluaa tarkkailla jollakin muulla laitteella (esim. kännykkä tai tabletti).

asetukset

Tietojen katsominen

Riippuen miten lisäosan asetukset on määritetty, historiatietoja voi tarkastella Ohjauspaneelissa tai Ohjauspaneeli > History. Historiatietoja voi suodattaa tyypin tai käyttäjän mukaan.

historia

Artikkelikuva käyttäjältä zigazou76

Kirjoittaja WP-opas ja WPWoofi yhteisö

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Tule mukaan WPWoofin - Facebook-ryhmään. Ylläpidämme ja päivitämme myös WP-oppaan hyödyllisiä artikkeleita.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *