WordPress-ylläpidon vasen valikko on oletuksena tietynlainen. Lisäosat lisäävät osioita aina hieman eri paikkoihin ja osiot listautuvat siinä järjestyksessä, miten ne on lisäosiin määritetty. Tällä kertaa käymme läpi, miten ylläpidon valikkoa voi muokata halutunlaiseksi erillisellä lisäosalla.

Valikon muokkaaminen

Valikoiden muokkaaminen onnistuu Admin Menu Editor -lisäosalla. Lisäosan asennuksen ja aktivoinnin jälkeen Asetukset-osioon ilmestyy uusi Menu Editor -osio.

admin-menu-editor-valikko

Tässä osiossa pystyy määrittämään osioiden sijainnit valikossa. Osioita voi siirtää paikasta toiseen raahaamalla. Myös alaosioita voi muokata raahaamalla. Ilmaisella lisäosalla ei pysty kuitenkaan siirtämään alaosioita ylätasolle. Maksullisella pro-versiolla tämäkin on mahdollista.

admin-menu-editor-raahaus

Osioiden nimiä pystyy myös muokkaamaan.

admin-menu-editor-nimen-muuttaminen

Osioita voi myös piilottaa perustuen käyttäjäryhmiin tai käyttöoikeuksiin. Jos et siis halua näyttää jotakin osiota valikossa vaikkapa kirjoittajille, tämä on mahdollista.

admin-menu-editor-oikeuksen-muokkaaminen

Jokaisella osiolla on myös edistyneet asetukset. Edistyneissä asetuksissa pystyy vaihtamaan muun muassa osion ikonia valikossa.

Valikkoon pystyy myös lisäämään uusia osioita. Uudet osiot voivat tarpeen vaatiessa linkata myös ihan muualle kuin ylläpitoon, esimerkiksi johonkin toiseen sivustoon.

Valikon voi myös palauttaa alkuperäiseen muotoonsa helposti Load default menu -nappia painamalla.

admin-menu-editor-palauta-oletukset

Lisäosan pro-versio mahdollistaa muun muassa erilaisten valikoiden luonnin eri käyttäjäryhmille. Lisäominaisuuksista voi lukea lisäosan kotisivuilta.

Kirjoittaja WP-opas ja WPWoofi yhteisö

Me ollaan Suomen suurin WordPressiin ja WooCommerceen erikoistunut Facebook-ryhmä joka käyttää WordPressiä ja WooCommercea bisnekseen päivittäin. Tule mukaan WPWoofin - Facebook-ryhmään. Ylläpidämme ja päivitämme myös WP-oppaan hyödyllisiä artikkeleita.

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *