WordPressin mediakirjasto sallii oletuksena vain tietyn tyyppisiä tiedostoja. Tällä kertaa käymme läpi, miten listalle voi lisätä uusia tiedostotyyppejä ja miten listalta voi tarpeen vaatiessa myös poistaa tiedostotyyppejä.

Sallitut tiedostotyypit

WordPress sallii oletuksena ison kasan tiedostotyypit. Näitä ovat muun muassa:

 • jpg, jpeg, png, gif (kuvat)
 • pdf, doc, docx, ppt, pptx, pps, ppsx, odt, xls, xlsx (dokumentit)
 • mp3, m4a, ogg, wav (audio)
 • mp4, m4v, mov, wmv, avi, mpg, ogv, 3gp, 3g2 (video)

Nämä tiedostotyypit riittävät yleensä, mutta joskus saattaa olla tarvetta lisätä jokin muukin tiedostotyyppi. Tämä onnistuu lisäämällä alla oleva PHP-koodi lapsiteeman functions.php -tiedostoon tai omaan lisäosaan. Tiedostotyypin kohdalle pitää tietysti muuttaa haluttava tiedostotyyppi.

On mahdollista, että hosting-taho on myös rajoittanut tallennettavia tiedostotyyppejä palvelimelle. Tällöin WordPress muutos ei pelkästään auta, vaan tiedostotyypin sallimista pitää kysyä hostingista.

Poista tiedostotyyppi sallituista

Tiedostotyyppejä voi myös poistaa sallittujen listalta. Tämä onnistuu lisäämällä alla oleva PHP-koodi lapsiteeman functions.php -tiedostoon tai omaan lisäosaan.

png-ei-sallittu

Kirjoittaja Niko Vittaniemi

Hei, Olen Niko Vittaniemi. Olen WP-oppaan ylläpitäjä, WPWoofin perustaja ja puuhamies täällä valoisassa nörttiluolassa Keminmaassa. Myyntivetoiset WordPress ja WooCommerce sivustot ovat lähellä sydäntäni Jos koet, että voin auttaa sinua, yhteystietoni löydät kotisivuiltani.

Keskustele ja kysy

 • Veas Kauranen sanoo:

  Kuinka vastaavasti saa sallittua ttf-fontin lisäämisen?

 • Jami sanoo:

  Kiitos vastauksesta. Tein kyseiset muutokset ja sen jälkeen kansion sisältä näyttää allaolevalta. Käynnistin wordpressin mutta ilmoittaa edelleen samaa virhettä
  ” tietoturvasyistä tämän tiedostotyypin käyttö on kielletty.” wp asennus ja sivusto on tällä hetkellä vain omalla koneella eli ei vielä palvelimella. Lisäksi olen tehnyt siitä tämän sivuston ohjeiden mukaan multisite version. Kiitokset vielä hyvästä sivustosta !

  kansion sisältä alla :

  <?php

  add_filter('upload_mimes', 'add_custom_upload_mimes');

  function add_custom_upload_mimes( $mimes = array() ) {

  // Lisää tiedostotyyppi

  $mimes[’csv’] = ’text/csv’;

  return $mimes;

  • Timo Leiniö sanoo:

   No niin, tässä tulikin yksi taikasana vastaan eli multisite. Kokeile mennä verkon ylläpitoon > Asetukset > Verkon asetukset > Sallitut tiedostotyypit ja lisää csv kyseisen kentän perään.

   Voit samalla myös poistaa tuon custom koodin kokonaan. Pitää päivittää tähän artikkeliin tuo multisiten erilainen toimintalogiikka.

   • Jai sanoo:

    Kiitos vastauksesta. Tämä ohje toimi eli nyt tuo csv tiedostosta tuotteet, olisi pitänyt heti hoksata kertoa, että minulla on multisite versio.
    Kiitos erinomaisesta sivustosta !

 • jami sanoo:

  Hei,
  Kiitos artikkelista. Olen lisäämässä ,csv tiedostomuotoa sallittujen tiedostojen listalle, koska kun yritin tuoda tuotetietoja wordpress woocommerse verkkokaupaan niin ohjelma ilmoittaa, että tiedostotyyppi ei ole sallittu tietoturvasyistä. Sain tehtyä tuon lapsiteeman ja luotua lisäosan mutta sitten ihmetyttää tuo artikkelin kohta ” tämä onnistuu lisäämällä oheinen PHP-koodi lapsiteeman funchion.php tiedostoon jne…” sitten kirjoitat ”Tiedostotyypin kohdalle pitää tietysti muuttaa haluttava tiedostotyyppi” niin jäin ihmettelemään että mihin kohtaan tuo csv tiedostotyyppi pitää vaihtaa tuossa php-koodissa ? ja jääkö nuo wpopas tekstit tuonne koodin joukkoon ?

  • Timo Leiniö sanoo:

   Kokeile korvata $mimes[’kmz’] = ’application/vnd.google-earth.kmz’; -> $mimes[’csv’] = ’text/csv’;

   Halutessasi voit ottaa wpopas_ alun pois molemmista kohdista

Lisää uusi kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *